Vi er et team af behandlere bestående af kiropraktorer, fysioterapeuter, kropsterapeut, zoneterapeut og massører. Vi tilbyder grundig undersøgelse og behandling af problemer i hele bevægeapparatet og i alle aldersgrupper.

Erfaren kiropraktor i Ørestad

Hos Ørestad Kiropraktik & Sundhed tilbyder vi professionel kiropraktik for patienter fra hele Amager, Kastrup og resten af København. Kiropraktik anvendes til at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i led, nerver og muskler – også kaldet bevægeapparatet.

Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd – eventuelt med udstrålende smerter til ben eller arme) er den hyppigste grund til, at man henvender sig til en kiropraktor. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i flere sværhedsgrader. Det kan være alt fra ømme muskler til alvorligere tilstande som for eksempel en diskusprolaps.

Første konsultation og behandling

Ved første konsultation skal du ved ankomst til klinikken udfylde et spørgeskema, hvor du kort skal beskrive din årsag til henvendelse og oplyse om din generelle sundhedstilstand samt en samtykkeerklæring. En kiropraktor gennemgår skemaet med dig og stiller eventuelle uddybende spørgsmål. Efterfølgende udføres en grundig undersøgelse af området med besvær. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som for eksempel blodtryksmåling eller lignende.

Det kan være nødvendigt at henvise til supplerende røntgen- eller ultralydsundersøgelse. Kun sjældent er der behov for at henvise til MR-scanning.

Vurderes det, at årsagen til symptomerne skyldes nedsat bevægelighed i led, spændte muskler eller nervesystem, kan der ofte iværksættes behandling allerede ved første konsultation.

Hvordan foregår en kiropraktisk behandling?

Behandlingen hos en kiropraktor består typisk at flere elementer:
​ 

  • Information og rådgivning
  • Manuel behandling i form af kiropraktisk manipulationsbehandling og bløddelsbehandling
  • Øvelsesinstruktion
  • Forebyggelse

​Det er normalt at modtage flere behandlinger hos en kiropraktor samt supplere med aktive tiltag hjemme for at opnå det ønskede resultat. Ved langvarige eller tilbagevendende problemer i bevægeapparatet, tilbydes ofte et kombinationsforløb med klinikkens fysioterapeuter eller massører for et bedre og blivende resultat.

Skal du bruge en kiropraktor?

Har du et problem, hvor du har brug for en kiropraktor på Amager? Så skal du ikke tøve med at kontakte os eller booke en tid med det samme. Behandlingerne varetages af kiropraktorerne Anne Vind, Thea Geelbak, Charlotte Decosemaeker, Erik Andersen og Alexander Stachurska.

Hvordan bliver man kiropraktor?

Med en 5-årig universitetsuddannelse og et år i turnus bliver kiropraktorer specialiserede i at varetage diagnosticering og behandling af sygdomme og funktionelle lidelser i bevægeapparatet. Kiropraktorer er i dag en fuldt integreret del af det danske sundhedsvæsen, og patienterne får tilskud fra den offentlige sygesikring.

Vi deltager løbende i kurser og videreuddannelser

Hos Ørestad Kiropraktik & Sundhed ønsker vi altid at kunne tilbyde kiropraktisk behandling af højeste kvalitet. Derfor deltager vores kiropraktorer løbende i kurser og videreuddannelser. Vi benytter os af behandlings- og undersøgelsesmetoder af højeste evidens. Vi gør os altid umage for at forblive på forkant med den nyeste viden og teknik på området.


Vi afholder ugentlige tværfaglige behandlermøder, hvor kiropraktorerne og klinikkens øvrige behandlere gennem sparring kan tilrettelægge det bedste behandlingsforløb for den enkelte patient. Vi vil også gerne være de bedste til at indhente ”second opinion” i forhold til fund og diagnose samt dele viden med henblik på læring.

Hvornår skal man bruge en kiropraktor?

En hyppig grund til at man henvender sig til en kiropraktor er smerter i rygsøjlen – især nakke og lænd. Typiske symptomer fra nerverne er sovende, jagende eller murende fornemmelser. Det er hyppigt, at muskler og led kan give udstrålende smerter som for eksempel hovedpine fra nakken eller brystsmerter fra ryggen. Det er kiropraktorens opgave at finde frem til årsagen til symptomerne, og i samråd med patienten finde en løsning på problemet.


Behandling hos kiropraktor er for det meste smertefri. Almindelige bivirkninger af behandling er forbigående ømhed, stivhed, træthed og hovedpine. Sværere bivirkninger er meget sjældne.


Dem kan du læse mere om her.

Der er ingen nedre eller øvre aldersgrænse for behandling hos kiropraktor. Ved tilpasning af behandlingsmodaliteter er det muligt at behandle patienter gennem hele livsforløbet.

Knæklyden ved manipulationsbehandling

Ofte forbindes kiropraktik med knæklyde fra leddene (kiropraktisk manipulationsbehandling). Når der gives et hurtigt tryk på leddet, opstår en mindre trykændring inde i leddet, så de naturligt forekommende gasarter, der er opløst i ledvæsken, danner små bobler. Det er dannelsen af disse bobler, der giver knæklyden. I løbet af 25-30 minutter opløses gasserne igen i ledvæsken, hvorefter leddet igen kan ”knække”.
Manipulationsbehandlingen resulterer i en reflektorisk afslapning i de omkringliggende muskler, hvorefter leddet opnår en bedre bevægelighed. I praksis oplever vi ikke sammenhæng mellem hvor meget leddet knækker og effekten af behandlingen – eller omfanget af problemet.


Er du bange for knæklyden?

Nogle patienter er bange for knæklyden. I så fald er det meget vigtigt at oplyse kiropraktoren herom, så andre behandlingsmodaliteter kan anvendes.


Behandlingen tilpasses altid til den enkelte. For eksempel benyttes primært blid ledmobilisering ved spædbørn eller ældre med knogleskørhed.

KONTAKT OS
​Ørestad Kiropraktik & Sundhed
​Arne Jacobsen Allé 16, 2. sal
​2300 København S

Telefon: 50 33 33 60

Mail: info@orekirosund.dk 

OM OS

​Ørestad Kiropraktik & Sundhed er en moderne kiropraktisk klinik beliggende i Fields. Vi er et team af behandlere bestående af kiropraktorer, fysioterapeuter, kropsterapeut, zoneterapeut og massører.

ÅBNINGSTIDER

Mandag: 8.00 - 20.00

​Tirsdag: 7.30 - 17.30
​Onsdag: 7.30 - 17.30

Torsdag: 8.00 - 20.00
​Fredag: 7.30 - 17.30

Ørestad Kiropraktik & Sundhed ApS
​CVR​: 35247084

white-facebook-box-fill  white-mail-fill