Privat jordemoder på Amager

Alle gravide bør føle sig trygge, både i graviditeten og fødslen i vente, samt være forberedte på amningen og efterfødselstiden.

Når du bestiller tid ved jordemoder Sophia Palm er der tid, ro og nærvær til, at du kan føle dig tryg og godt tilpas. Sammen med jordemoder Sophia Palm tilpasses indholdet i konsultationen/behandlingen efter dit behov, så du får lige præcis dét du har behov for.
Uanset om du har behov for lindring, velvære, akut ammehjælp, undersøgelse eller samtale, er du i trygge hænder.

Sophia Palm tilbyder:

Jordemoderkonsultation
Se den samme jordemoder hver gang. Konsultationen indeholder samtale om udfordringer eller bekymringer, udvendig undersøgelse, urintest, rådgivning, fødselsforberedelse mm.
Læs mere her

Fødselsmodnende konsultation
Nærmer du dig termin eller er du gået over tid, tilbydes fødselsmodnende behandling, som er en naturlig hjælp og igangsætning. Konsultationen kan indeholde fx hindeløsning, akupunktur, rebozo og gravidmassage.
Læs mere her

Gravid- og efterfødselsmassage
Massage kan både benyttes under graviditeten og efter fødslen til lindring af gener og til øget velvære. Massagen er blid og hjælper til frigivelse af kærlighedshormonet oxytocin, der virker beroligende, afslappende og sænker stressniveauet.
Læs mere her

Ammehjælp – akut eller forberedende
Ammeproblemer opstår ofte pludseligt, derfor tilbydes akut ammehjælp, så du hurtigt får amningen på rette kurs. Er du gravid, kan grundig viden og vejledning i amning inden fødslen, hjælpe med til at I kommer godt fra start.
Læs mere her

Akupunktur – til graviditetsgener eller fødselsmodning

Jordemoder Sophia Palm tilbyder akupunktur mod dine graviditetsgener, samt til fødselsmodning, når du er tæt på terminsdatoen. Når du er gravid, kan der opstå ubalancer i din krop. Ved brug af akupunktur kan din krop hjælpes tilbage i balance.
Læs mere her

Rebozomassage

Rebozomassage løsner op i de muskler og ledbånd, der kan være svære at nå med almindelig massage og som ofte er ømme, når du er gravid. Rebozo er navnet på et langt sjal, der bruges til at lave rystende, vuggende og strækkende bevægelser med din krop.
Læs mere her

Du kan bestille tid til jordemoder Sophia Palm via online booking eller telefon.

Bestil tid hos Sophia Palm

Jordemoderkonsultation

En jordemoderkonsultation er for dig, der ønsker mere tid, ro og tryghed med en jordemoder. Det kan være, at du syntes at tilbuddet i det offentlige regi ikke er tilstrækkeligt til at du kan føle dig tryg, eller at der går for lang tid mellem du ser en jordemoder. Det kan også være, at du vil være sikker på, at se den samme jordemoder hver gang. Du kan også bruge konsultationen fødselsforberedende, hvor dig og din partner kan få viden, råd og vejledning om graviditet, fødsel eller amning.

Du anbefales at tage din partner med. Der er afsat ca. 1 time til en jordemoderkonsultation, for at der netop er den tid der skal til, for at I kan gå herfra og føle jer mere trygge.

Udover en samtale, vil en jordemoderkonsultation også indeholde:

 • En udvendig undersøgelse af din mave, hvor jeg måler livmoderens længde, mærker barnets lejring i livmoderen, vurderer barnets vægt og lytter til dit barns hjertelyd (muligt fra uge 20).
 • En test af din urin for protein og sukker, for at screene dig for svangerskabsforgiftning og graviditetsbetinget sukkersyge.
 • Måling af dit blodtryk, der kan fortælle mig om, hvordan din krop har det.
 • Spørgsmål omhandlende din graviditet og helbred, evt. komplikationer og tidligere fødselsforløb.

Jordemoderkonsultationer tilbydes gennem hele din graviditet.

Du kan booke en jordemoderkonsultation her

Fødselsmodnende konsultation

En fødselsmodnende konsultation er en samtale til dig, der nærmer dig eller har passeret din terminsdato eller står overfor snarlig medicinsk igangsættelse.

Her er der plads til at tale, om dine tanker, bekymringer og spørgsmål, omhandlende den sidste del af din graviditet og kommende fødsel. Du (og din partner) modtager information og viden om tiden efter termin og gode råd om, hvad I selv kan gøre for, at modne din krop til fødsel.

Hvis du er tæt på at skulle sættes i gang, og gerne vil kunne tage et velinformeret valg om din kommende igangsættelse, eller hvis er du i tvivl om du ønsker igangsættelse, så kan jordemoder Sophia Palm give dig grundig information, så du kan træffe det rigtige valg for dig.

Udover samtalen vil jordemoder Sophia Palm også mærke på din mave, vurdere barnets position og vægt, samt lytte til barnets hjertelyd. Dit blodtryk måles og urinen testes.

Konsultationen kan med fordel indeholde fødselsmodnende akupunktur, hindeløsning (efter 40+0) eller massage, for at give kroppen endnu større mulighed for at gøre sig klar/modne sig til fødslen.

Du kan booke din fødselsmodnende konsultation her

Hindeløsning

Hindeløsning er relevant for dig, der ønsker at mindske risikoen for medicinsk igangsættelse, eller til dig, der bare er ekstra utålmodig, når du har passeret din terminsdato.

Formålet med hindeløsning er at sætte din fødsel i gang. Der findes god evidens for, at fødslen kan starte efter en hindeløsning, hvis hindeløsningen er foretaget efter din terminsdato.

Ved hindeløsning mærker jordemoder Sophia Palm indvendigt på dig, med to fingre gennem din skede. For at lave selve hindeløsningen, skal fingeren kunne komme igennem din livmoderhals. Herefter roteres fingeren rundt for at løsne fosterhinderne (foran barnets hoved) fra den nederste del af din livmoder. Når dette gøres frigives der et fødselshormon, der kan have positiv indvirkning på veerne, og dermed sætte din fødslen i gang.

Der findes ikke alvorlige bivirkning ved en hindeløsning. Du vil dog kunne mærke let ubehag, mens hindeløsningen laves. Ubehaget kan føles som stik/jag op gennem livmoderen eller som menstruationslignende smerter. Ubehaget står på mens hindeløsningen foretages og stopper igen kort tid efter.

Det kan også være at du oplever tegnblødning/pletblødning, det første døgn, efter hindeløsning, og det er en helt normal og ufarlig reaktion fra din krop.

Hindeløsningen har til formål at stimulere veer, men for nogle, giver hindeløsningen kun nogle modnende plukkeveer, der ikke fører til fødsel. Det kan føles som en skuffelse, når plukkeveerne går i sig selv. Dog er plukkeveerne ikke uden effekt, da de oftest er med til at modne kroppen og livmoderhalsen til fødsel.

Hindeløsning kan sagtens foretages mere end én gang, dog med nogle dages mellemrum.

Forud for hindeløsningen, laves en udvendig undersøgelse af din mave, barnets vægt og position vurderes ligesom der lyttes til barnets hjertelyd. Dit blodtryk måles, og der vil være tid til at spørgsmål.

Det anbefales at du kombinerer hindeløsning med fødselsmodnende akupunktur eller massage, for at få den optimale effekt.

Gravidmassage

Gravidmassage er en skånsom og lindrende behandling til dig der er gravid. Massagen er både ren velvære, og samtidig kan den lindre nogle af dine graviditetsgener. Massagen kan gives helt fra starten af din graviditet og lige indtil du går i fødsel.

Massagen kan hjælpe på

 • Uro i benene og lægkramper
 • Bækken-, lænde- og rygsmerter
 • Iskiassmerter
 • Ødemer/hævede ben og fødder
 • Smerter i skulder og nakke

Ved massagen frigives kærlighedshormonet oxytocin, der virker beroligende og afslappende og sænker stressniveauet. Det giver dig en følelse af velvære, og bedre kontakt til dig selv og dit barn.

Oxytocinen der frigives, har også en fødselsmodnende effekt til sidst i din graviditet, hvorfor den med fordel også kan bruges i kombination med anden fødselsmodnende behandling.

Massagen udføres på en massagebriks, der er specialdesignet til gravide med plads til din mave. Det giver dig mulighed for trygt at kunne ligge på maven under massagen.

Alle massager indledes med en kort samtale, så den opfylder dine behov. Alt efter hvor langt du er i graviditeten, vil jordemoder Sophia Palm også mærke på din mave, og vurdere barnets størrelse (vægt), lejring og lytte til hjertelyd.

Du kan booke massagen her

Efterfødselsmassage

Tiden efter fødslen med en lille ny, er for mange, er en dejlig og overvældende tid. Men det er også en tid med stor omvæltning. Det kræver mange ressourcer, både fysisk og psykisk, at varetage dit barns ve og vel. Tiden er ofte forbundet med stor glæde, men kan også være udmattende og tærer på dine kræfter og overskud, hvilket er helt normalt. Det er derfor også vigtigt at huske at tænke på dig selv, da dit overskud også har betydning for dig og din baby.

Efterfødselsmassage er en afstressende og lindrende massage. Massagen har både til formål at lindre ømhed, uro og anspændthed, samtidig med, at den skaber et pusterum med 100% velvære for dig og din krop.

Massagebriksen er udstyret med fordybninger til dine (måske) ømme bryster, så du kan ligge afslappet på maven.

Der er ikke en udløbsdato på efterfødselsmassagen, du er velkommen uanset om du lige har født eller om det er flere år siden.

Efterfødselsmassage kan bookes her

Ammehjælp – akut eller forberedende

Jordemoder Sophia Palm tilbyder akut ammehjælp. Her får du den ammehjælp, du har brug for, til at få amningen på rette kurs.

De fleste kvinder kommer hjem fra hospitalet inden amningen rigtigt er oppe at køre og mælken er løbet til. Nogle får vejledning på barselsgangen og andre kommer hjem kort tid efter fødslen, hvor baby måske kun kortvarigt har haft fat på brystet. Samtidig kan det være svært at rumme alle de mange informationer du/I får, når lykkerusen over at være blevet forældre overdøver det meste. Der opstår oftest mange spørgsmål om amning og barselspleje efter hjemkomsten.

Uanset om det er dit første eller femte barn, kan amningen drille. Det kan være at dit barn har svært ved at tage fat på brystet, at der er kommet sår og revner på brystvorten, du er i tvivl om du har mælk nok eller noget helt andet. Det kan være meget frustrerende og skabe uro og utryghed. Jordemoder Sophia Palm hjælper med alle typer ammeproblemer. Hun tager udgangspunkt i dine/jeres problematikker, og hjælper jer godt videre i ammeforløbet. Det er vigtigt, at du får den nødvendige støtte til at kunne fortsætte amningen.

Ammeproblemer opstår ikke nødvendigvis kun den første tid lige efter fødslen, der kan sagtens opstå problemer, når barnet er ældre. Jordemoder Sophia Palm tilbyder ammehjælp gennem hele din ammeperiode.

Ro og trygge omgivelser skaber ofte den bedste forudsætning for at få amningen på rette kurs igen. Derfor kan besøget også foregå hjemme hos dig selv.

Er du stadig gravid, og ønsker du at foreberede på dig på amningen, er du meget velkommen. Grundig viden og vejledning i amning inden fødslen, hjælper med til at I kommer godt fra start.

Ammehjælp i klinikken kan bookes her

Har du brug for akut ammehjælp eller ammehjælp i eget hjem? Ring til klinikken på 50333360.

Akupunktur v/ jordemoder Sophia Palm

Akupunktur mod graviditetsgener

Jordemoder Sophia Palm tilbyder akupunktur mod dine graviditetsgener.

Når du er gravid, kan der opstå ubalancer i din krop som følge af øget pres på kroppens ressourcer. Graviditetsgener og smerter kan opstå, som en reaktion på denne ubalance. Ved brug af akupunktur kan din krop hjælpes tilbage i balance.

Akupunktur er en behandlingsform med små tynde nåle, der stikkes ind forskellige steder på kroppen. Der er meget få og milde bivirkninger ved denne behandlingsform, og selve anlæggelsen af akupunkturnålene er sjældent forbundet med smerte. Du vil dog kunne føle prikkende eller snurrende fornemmelse der, hvor nålen sidder.

Jordemoder Sophia Palm tilbyder akupunktur mod:

 • Kvalme
 • Karpaltunnelsyndrom (smerter/føleforstyrrelse i hænder og fingre)
 • Uro/kramper i benene
 • Ødemer (vand i benene/hænderne)
 • Halsbrand
 • Lænde- og bækkensmerter Iskiassmerter
 • Anspændthed, søvnproblemer eller ængstelse

Det kan være nødvendigt med flere behandlinger, for at holde generne eller smerterne nede og opnå en længerevarende effekt. Ved første besøg lægger vi sammen en plan for dine behandlinger ud fra dine ønsker og behov.

Du anbefales at have løstsiddende og behageligt tøj på, da akupunkturnålene oftest anlægges i arme, ben, fødder og ansigt.

Forud for behandlingen med akupunktur, vil jordemoder Sophia Palm mærke på din mave og vurdere barnets lejring, vægt og lytte til hjertelyd (fra uge 20+0)

Fødselsmodnende akupunktur

Fødselsmodnende akupunktur har til hensigt at modne og afkorte din livmoderhals samt fjerne ubalancer, der kan stå i vejen for at din fødsel starter selv. Akupunkturen kan også forkorte selve fødselsforløbet (den aktive del af fødslen).

For at få den bedst mulige effekt anbefales du behandling én gang om ugen frem til uge 40+0. Efter din terminsdato anbefales to behandlinger om ugen. Akupunktur kan med fordel kombineres med rebozomassage for at skabe total afspænding og velvære og give din krop endnu bedre mulighed for at modne sig til fødslen. Når du har passeret din terminsdato kan du også vælge at kombinere akupunkturen med hindeløsning.

Du anbefales at have løstsiddende og behageligt tøj på, da akupunkturnålene oftest anlægges i arme, ben, fødder og ansigt.

Forud for behandlingen med akupunktur, vil jordemoder Sophia Palm mærke på din mave og vurdere barnets lejring, vægt og lytte til hjertelyd (fra uge 20+0)

Rebozomassage v/ jordemoder Sophia Palm

Rebozomassage

En rebozomassage giver total nydelse og afslapning, og vil få dig til at mærke dig selv og din baby på en helt ny måde.

Rebozo er navnet på et langt sjal, der bruges til at lave rystende, vuggende og strækkende bevægelser med din krop. Den løsner op i de muskler og ledbånd, der kan være svære at nå med almindelig massage og som ofte er ømme, når du er gravid. Rebozomassage kan også mindske ødemer (vand i kroppen), lindre graviditetsgener, og give dig større bevægelsesfrihed. Der udskilles oxytocin (kærlighedshormonet) og endofiner ved massagen, der kan gøre, du oplever et større overskud og mere ro.

Rebozomassage kan også hjælpe dit barn bedre ned i bækkenet, og hjælpe barnets hovedet med at indstille sig optimalt til fødslen.

Udføres rebozomassage hen mod slutningen af din graviditet, kan den også laves som en fødselsmodnende behandling, der øger oxytocinniveauet, der også er vefremmende. For optimal fødselsmodnende effekt kombineres rebozomassage med akupunktur og/eller hindeløsning.

Du anbefales at komme i behageligt og løstsiddende tøj uden nitter eller udvendig lynlås.

I forbindelse med en rebozomassage vil jordemoder Sophia Palm altid mærke på din mave, vurdere barnets position og vægt, og lytte til hjertelyd (efter uge 20+0). Massagen tager udgangspunkt i dine behov, hvorfor hun også vil spørge ind til din graviditet.

Behandlinger til baby, børn og unge

Som kiropraktor oplever vi ofte børn med nedsat eller forkert bevægelse i skelettet/bevægeapparatet.

Læs mere

Forsikringspatienter

Vi samarbejder med de fleste forsikringer. Er du dækket af en sundhedsforsikring eller ulykkesforsikring?

Læs mere

Behandlinger til voksne

Rygsmerter og hovedpine forringer livskvaliteten og giver flere sygedage. Vi kan lindre dine smerter med behandling og hjælpe med at forebygge.

Læs mere